12 színes város, aminek a látképe jókedvre derít
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLÓADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLÓADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLÓADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLÓADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ
Buenos Aires El Caminito

Színpompás városok, amelyek mosolyt csalnak az arcunkra

Színes homlokzatok, művészi graffitik, tarka kikötők, amelyek vibrálóvá teszik a metropoliszokat.

Fotó: Getty Images

Van, ahol csak egy utca kap vidám festést, és akad, ahol egy egész városrész pompázik tarka díszben, de mindegyikben közös, hogy ez a látvány élővé, élénkebbé teszi a környéket.

Lengyelországtól Afrikán át Indonéziáig barangolunk válogatásunkban, és rengeteg szivárványos látképet, városrészt mutatunk. Előfordul, hogy egy közösség dönt úgy, hogy kidekorálja az egyhangú utcákat, Marokkóban például egész várost pingáltak ki kékre, ami a tengert és a rikító kék eget szimbolizálja. A színes falak valahol a művészi bohémságot, máshol a sokszínűséget és elfogadást jelképezi. Az egyébként minimalista letisztultságot képviselő dánok is szeretnek a koppenhágai kikötő színpompás házai között sétálgatni, sőt mitöbb, ez lett a főváros szimbóluma. Egy biztos, ezek a képek nem kívánnak semmiféle filtert, mert úgy csodálatosak, ahogy vannak!

Colmar, Franciaország

Colmar

Fotó: Instagram

Ezt a kicsi francia óvárosi részt Kis Velencének is szokták nevezni, mert átszeli a várost egy keskeny csatorna, amelynek mentén favázas, színes házak állnak. Az itt lakók különös figyelmet fordítanak arra, hogy a sétányon mindig szép, dús, burjánzó virágok és ágyások legyenek – ezzel a látvánnyal nem csoda, hogy sok turistát idevonzanak.

El Caminito, Buenos Aires, Argentína

El Caminito, Buenos Aires

Fotó: Instagram

Az argentin főváros La Boca negyedében van az El Caminito utca, amelyen nemcsak a házak, de néhol az utcakövek is tarkák. A környék tele van kicsi, hangulatos kávézókkal, pici üzletekkel, igazi Insta-spot.

Nyhavn, Koppenhága, Dánia

Fotó: Instagram

Nyhavn, Koppenhága

Koppenhága óvárosa önmagában egy időutazás, itt a kikötőben ráadásul rendszeresen kötnek ki régi hajókkal, sokszor találkozhatunk utcai mutatványosokkal, food truckokkal és mindenféle érdekességgel. Kevés ilyen városi kikötő van Európában, ami ennyire hangulatos és ilyen szépen karbantartott. (A többi képért kattints a nyílra!)

AMI MÉG ÉRDEKELHET Világ