Coco Chanel kedvenc helyei Párizsban
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLÓADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLÓADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLÓADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLÓADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ
coco chanel

Mademoiselle Chanel Párizsa

Keressük fel a Coco Chanel kedvenc helyeit a divat fővárosában!

Fotó: Getty Images

Gabrielle „Coco" Chanelt zsenialitása a 20. század egyik legbefolyásosabb emberévé tette, pedig „csak" öltöztette a nőket. Az éppen ötven éve elhunyt Coco Chanel (minden bizonnyal csodás cipőjének) nyomában járunk Párizsban.

Chanel óra- és ékszerüzlet a Place Vendôme-ban

Fotó: 123rf

A kalapkészítőként indult divattervezőt a 20. század elején sokan pont azért ítélték el, ami miatt ilyen sikeressé tudott válni: karakteres viselkedése a maga idejében férfiasnak hatott, pedig nem tett mást, csak függetlenségére építve bontakoztatta ki tehetségét. Coco Chanel neve egybeforrt Párizséval, a divat nagyasszonyának hatalmas szerepe van abban, hogy Párizs még ma is a divatkedvelők elsőszámú desztinációja. Mademoiselle Chanel élete nagy részét a 1er arrondissement-ban, azaz a francia fővárosnak a Szajna jobb partján, a Louvre környékén elterülő 1. kerületében töltötte, ahol kedvenc helyeinek java ma is megtekinthető.

Place Vendôme

Place Vendôme

Fotó: 123rf

Mademoiselle Chanel legfontosabb székhelye ez az első kerületi tér volt. Itt áll a Ritz luxusszálloda, ahol a második emeleten saját lakosztályban élt – ez ma is foglalható, éjszakánként potom 18 ezer euróért. A téren pedig a sok luxusüzlet közt egy Chanel óra- és ékszerboltot is találunk.

31 rue Cambon

Chanel szalon

Fotó: Instagram

A márka főhadiszállását mindössze néhány lépésre találjuk a Place Vendôme-tól, egy kis utcában. Az 1920-as években Coco megvásárolta az egész épületet: a földszinten üzletet nyitott, az első emeleten kapott helyet az haute couture szalonja, a második emeleten pedig egy saját apartman, ahol vendégeket fogadott és szórakoztatott – habár továbbra is a Ritzben lakott.

Théâtre des Champs Élysées

Fotó: Instagram

Coco Chanel nemcsak szívesen járt színházba, de kosztümtervezőként gyakran dolgozott együtt rendezőkkel, például a Théâtre des Champs Élysées-ben 1924-ben bemutatott Le train bleu című balettelőadásban. Emellett patronált néhány, később világhírűvé váló fiatal művészt, többek közt Igor Stravinskyt.

Ezeket se hagyd ki Párizsban!

Grand Palais

Fotó: Getty Images

Grand Palais és az Eiffel-torony

Ebben a gyönyörű palotában tartják évente kétszer a Chanel haute couture divatbemutatóit. Az extravagáns show-kon részt venni igazi kiváltság, ám meghívó nélkül is érdemes meglátogatni a helyet, hiszen a csodás üvegkupola alatt egy múzeumot találunk.

AMI MÉG ÉRDEKELHET Drive-tipp