DESPRE NOIOFERTĂ MEDIAADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ
DESPRE NOIOFERTĂ MEDIAADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ
DESPRE NOIOFERTĂ MEDIAADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ
DESPRE NOIOFERTĂ MEDIAADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ
south beach miami tengerpart

10 strand, amely felülnézetből is lenyűgöző

A képek láttán talán könnyebb lesz kiválasztani a legközelebbi tengerparti nyaralást – nézzük meg a világ legszebb, régóta felkapott partjai madártávlatból.

Fotó: Getty Images


1. Tulum, Mexikó

Tulum Mexikó harmadik legnépszerűbb turistaparadicsoma, és nemcsak a stradja elbűvölő, hiszen egy maja kori városrésszel is büszkélkedhet, ahol egy nagyon jó állapotban fennmaradt romvárost is találunk. A Cancúntól 130 kilométerre lévő csodás partszakasz a Karib-térség egyik legjobb és legizgalmasabb része, amit már a maják is felismerhettek, hiszen nem volt jellemző, hogy városaikat a tengerpartra építsék.

2. Bondi Beach, Sydney

Sydney önmgaában is csodás és rengeteg programot tartogat, de a strandja kihagyhatatlan. Bár Bondi Beach igazi szörfparadicsom, deszkák nélkül is kiélvezhető, igaz, az erős hullámok miatt úszástudás nélkül nem javasolt a Tasmán-tenger mélyebb vizében megmártózni. Ha hajóval kicsit jobban bemerészkedünk a nyílt tengerre, láthatunk delfineket, bálnákat, pingvineket, na és persze cápákat is.

3. Miami Beach, Florida

A floridai város egy mesterséges szigetre épült, de vetekszik a tenger alakította partok szépségével. Miami Beachen nem csak strandolni lehet, rengeteg szórakozóhely várja az ide érkezőket, plusz érdemes megnézni a történelmi art deco városrészt is, ha ott járunk.

4. Baa Atoll, Maldív-szigetek

baa atoll mald\u00edv

Maldív-szigetek

Fotó: Unsplash

A Maldív-szigetek kisebb zátonyait hidroplánnal, majd még egy kis hajózással lehet elérni, tehát tényleg a semmi közepén találhatók. A Baa Atoll 2011 óta az UNESCO természetvédelmi területei közé tartozik. A búvárkodás nagyon népszerű a turisták körében, hiszen jó a látótávolság és egyedi, sokszínű az élővilág.

5. Surin, Phuket

Surin Beach Thaiföld luxus partszakasza, az úgynevezett Millionaire's Row-n (a gazdagok sétányán) csupa A-listás világsztárnak van nyaralója. Phuket Thaiföld legnagyobb szigete, kizárt, hogy egy percig is unatkoznánk itt, ráadásul egész évben 30 fok van, decembertől áprilisig pedig az eső sem nagyon esik.

6. Waikiki, Hawaii

Hawaii fővárosában, Honoluluban található ez a 3 kilométernél alig hosszabb part, ahová a világ minden tájáról özönlenek ide a turisták. A sziget rengeteg természeti szépséget kínál, nem véletlen, hogy Hawaii összbevételének 42%-a származik a turizmusból.

7. Navagio, Zakinthos

zakinthos tengerpart

Navagio, Zakintos, Görögország

Fotó: Unsplash

Görögország legszebb partjának tartják, és ez nagyon nagy szó, hiszen arrafelé csak csodás strandok találhatók. A csempészhajó az 1980-as évek óta van a parton, alkoholt és cigarettát szállítottak vele, most pedig az ország egyik legnépszerűbb látványossága, amely csak vizen megközelíthető.

8. Anse Source D'Argent, Seychelle-szigetek

Seychelle-szigetek, La Digue

Fotó: Getty Images

A kelet-afrikai Seychelle-szigetek egyik legcsodásabb része, ahol selymes, rózsaszín homokos parton pihenhetünk. A szigeteket korallzátonyok veszik körül, úgyhogy a búvárok számára is igazi paradicsom. A szigetállam 155 szigetből áll, ebből 42 gránitsziget, La Digue is közéjük tartozik, ahol Anse Source d'Argent is található.

9. Isola Bella, Szicília

Isola Bella, Taormina, Szicília

Fotó: Unsplash

Az Isola Bella, Szicília egyik legszebb strandja, Taorminában található, egy kis dombtetőn épült városban. Ezen a településen találhatóa Teatro Antico di Taormina, egy ókori görög-római színház, amelyet még ma is használnak előadásokra, ráadásul a dombról az Etnára is remek kilátás nyílik.

10. Railay Beach, Thaiföld

Railay Beach, Krabi, Thaiföld

Fotó: Unsplash

A thaiföldi Railay-part igazi kuriózum, hiszen csakis vizen közelíthető meg. A félszigeten 4 lélegzetelállító strand sorakozik, egyik lagúnából a másikba csak gyalog juthatunk el, mert a mészkőhegyek és a meredek dzsungelvölgyek gyakorlatilag elzárják Krabi többi részétől – természetesen így is mindenképp megéri bejárni a környéket.

AMI MÉG ÉRDEKELHET Románia