Top 10 legszebb strand a világon – GALÉRIA
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLÓADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLÓADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLÓADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLÓADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ
south beach miami tengerpart

A legszebb strandok felülnézetből

Teljesen más perspektíva, és még csodásabbak, mint valaha.

Fotó: Getty Images

A képek láttán talán könnyebb lesz kiválasztani a legközelebbi tengerparti nyaralást. Persze jobb, ha a szép, de veszélyes strandokat elkerüljük és a gyönyörű és biztonságos felé vesszük az irányt. Megmutattuk már, hogy 2021-ben melyek lesznek a legnépszerűbb strandok, most pedig nézzük meg a világ legszebb, régóta felkapott partjai madártávlatból.

1. Tulum, Mexikó

Tulum Mexikó harmadik legnépszerűbb turistaparadicsoma, és nemcsak a stradja elbűvölő, hiszen Tulumnak van egy maja kori városrésze, ahol egy nagyon jó állapotban fennmaradt maja romvárost találunk. A Cancúntól 130 kilométerre lévő csodás partszakasz a Karib-térség egyik legjobb és legizgalmasabb része, amit már a maják is tudtak, hiszen nem volt jellemző, hogy városaikat tengerpartra építsék.

2. Bondi Beach, Sydney

Bondi Ausztrália legmenőbb helye, persze egész Sydney csodás és rengeteg programot tartogat, de a strand kihagyhatatlan. Nem igaz, hogy az erős hullámok miatt csak a szörfösök élvezik, de tény, hogy úszástudás nélkül nem javasolt a Tasmán-tenger mélyebb vizében megmártózni. Ha hajóval kicsit jobban bemerészkedünk a nyílt tengerre, láthatunk delfineket, bálnákat, pingvineket, na és persze cápákat is, de utóbbiak sokkal kevésbé veszélyesek, mint ahogy híresztelik.

3. Miami Beach, Florida

Ez a floridai város egy mesterséges szigetre épült, de vetekszik a tenger alakította partok szépségével. Miami Beachen nem csak strandolni lehet, rengeteg bár, szórakozóhely várja az ide érkezőket, plusz érdemes megnézni a történelmi art deco városrészt is, ha ott járunk. Ez a legnagyobb art deco építészeti „gyűjtemény" a világon.

4. Baa Atoll, Maldív-szigetek

baa atoll mald\u00edv

Maldív-szigetek

Fotó: Unsplash

A Maldív-szigetek kisebb zátonyait hidroplánnal, majd még egy kis hajózással lehet elérni, tehát tényleg a semmi közepén vannak. A Maldív-szigetek 26 zátonyból áll (1192 szigetből), ebből az egyik a Baa Atoll, amely 2011 óta az UNESCO természetvédelmi területei közé tartozik. A többféle sportolási lehetőség közül a búvárkodás a legnépszerűbb itt, hiszen jó a látótávolság és egyedi, sokszínű az élővilág.

5. Surin, Phuket

Surin Beach Thaiföld luxus partszakasza, az úgynevezett Millionaire's Row-n (a gazdagok sétányán) csupa A-listás világsztárnak van nyaralója. Phuket Thaiföld legnagyobb szigete, kizárt, hogy egy percig is unatkoznánk itt, ráadásul egész évben 30 fok van, decembertől áprilisig pedig az eső sem nagyon esik.

6. Waikiki, Hawaii

Hawaii fővárosában, Honoluluban van egy 3 kilométernél hosszabb part, ami miatt a világ minden tájáról özönlenek ide a turisták. A sziget rengeteg természeti szépséget kínál, és érdemes is minimum 2 hetet ott maradni, hogy bejárjuk a legjobb helyeket. Hawaii összbevételének 42%-a származik a turizmusból, ami az elmúlt évben nagyon megcsappant, úgyhogy nekik is segítség, ha ott nyaralunk.

7. Navagio, Zakinthos

zakinthos tengerpart

Navagio, Zakintos, Görögország

Fotó: Unsplash

Biztosan ismered már képeslakpokról, régi fali naptárakról ezt az öblöt: a Navagio azt jelenti hajótörött, tehát a Navagio Beach, a Hajóroncs-öböl. Görögország legszebb partjának tartják, és ez nagyon nagy szó, hiszen a görögöknél csak csodás strandok vannak. A csempészhajó az 1980-as évek óta van a parton, alkoholt és cigarettát szállítottak vele, most pedig az ország egyik legnépszerűbb látványossága, amely csak vizen megközelíthető.

8. Anse Source D'Argent, Seychelle-szigetek

Seychelle-szigetek, La Digue

Fotó: Getty Images

A kelet-afrikai Seychelle-szigetek egyik legcsodásabb része, ahol selymes, rózsaszín homokos parton pihenhetünk. A szigeteket korallzátonyok veszik körül, úgyhogy a búvároknak igazi paradicsom. A szigetállam 155 szigetből áll, ebből 42 gránitsziget, La Digue is közéjük tartozik, ahol Anse Source d'Argent is található. (A gránitszigeteken kívül a többi sziget mind korallzátony.)

9. Isola Bella, Szicília

Isola Bella, Taormina, Szicília

Fotó: Unsplash

Az Isola Bella, Szicília egyik legszebb strandja, Taorminában található, egy kis dombtetőn épült városban. Ezen a településen van a Teatro Antico di Taormina, egy ókori görög-római színház, amelyet még ma is használnak színházi és zenei előadásokra, ráadásul onnan a dombról az Etnára is remek kilátás nyílik.

10. Railay Beach, Thaiföld

Railay Beach, Krabi, Thaiföld

Fotó: Unsplash

A thaiföldi Railay-part egy igazi kuriózum, mert nehezen és csak vizen megközelíthető, a félszigeten 4 lélegzetelállító strand van, tehát ha hosszabb időt töltünk ott el, akkor váltogathatjuk a strandokat. Egyik lagúnából a másikba csak gyalog juthatunk el, mert a mészkőhegyek és a meredek dzsungelvölgyek gyakorlatilag elzárják Krabi többi részétől, de mindenképp megéri bejárni a környéket.

AMI MÉG ÉRDEKELHET Világ